De competitie in detail

Image 10@2x.png
image_concours.webp
image_concours.webp

De game

Alle teams van elke hogeschool en universiteit stellen hun skills op de proef tijdens een pittig online game over de bankwereld. Hierbij krijgen ze een stevige portie inzicht in de front- en backoffice activiteiten van een bank en hun interactie in een concurrerende omgeving. In 7 uitdagende rondes, verspreid over 2 maanden, halen ze alles uit de kast. Maar er kan slechts één team per campus naar The Grand Final… Om daar eeuwige glorie te scoren als de ultieme winnaar van The Fin Competition. Het belooft een spannende en leerrijke strijd te worden! 

image_side-letter.webp
image_side-letter.webp

Meer dan een certificaat

Alle deelnemers krijgen naast een heleboel inzichten in de dynamiek van lenen, spaarkapitaal en het winnen van klanten ook een waardevol certificaat. Want hun inspanningen willen we absoluut belonen. Het is een certificaat om trots op te zijn en zelfs in te kaderen. Of het deuren zal openen? Zonder twijfel.

image_co-creation.webp
image_co-creation.webp

In co-creatie

Het doel van The Fin Competition is om meer jongeren warm te maken voor een studie én een job in finance. De grote winnaars? Dat zijn de studenten en de financiële sector. Want studenten krijgen een heel nieuw beeld van de mogelijkheden in finance en dat brengt een nieuwe instroom van young potentials met zich mee voor zowel de hogescholen en universiteiten als voor onze sector. Daarom werken we samen met 15 hogescholen en dit jaar ook 5 universiteiten over heel België om van The Fin Competition de strafste online game van de bankwereld te maken.

De kalender 2024 staat online!

Editie 2024 van de Fin Competition gaat van start op 5 september. Concentreer je dus nog maar op lessen, werkcolleges, examens én vakantie, maar maak je zeker klaar voor een spannend najaar. De wedstrijdkalender werd reeds gepubliceerd maar hou onze website regelmatig in de gaten om op te hoogte te blijven van updates. Heb je vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met op met ons! 

Timeline 2024

wo
sep
5
infosessie

We stomen de docenten klaar tijdens één opleidingsdag.
Deze gaat door in de lokalen van Febelfin Academy 

Periode
sep-okt
23
t.e.m
7
kick-off roadshows

We gaan op bezoek bij maar liefst 18 campussen van hogescholen en universiteiten.  De roadshows vinden plaats eind september, tot half oktober.

zo
okt
7
startschot The Fin Competition

Waag de ultieme sprong in finance

Periode
okt
7
t.e.m
31
voorrondes + speelrondes 1 - 3

De hogescholen en universiteiten kiezen zelf wanneer ze 2 voorrondes en rondes 1 t.e.m. 3 spelen. De ultieme deadline? 3 november om 18u!

Periode
nov
4
t.e.m
29
speelrondes 4 – 7

De hogescholen en universiteiten kiezen zelf wanneer ze rondes 4 t.e.m. 7 spelen. De ultieme deadline? 30 november om 18u!

ma
dec
3
the Grand Final

De laatste loodjes…

De beste teams van elke campus spelen het finalespel en de winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een groots event!

Krijg een voorsprong met deze tips & tricks van onze experten

Nicolas Deltour (CILA - Head of Investment Strategies - Belfius Bank)

Financing Sources for businesses

Paulina Willak (Corporate Finance Associate - Degroof Petercam) 

 

 

 

Dirk Hermans (Innovation Manager - KBC)

Hans Buysse

Hogeschool in de kijker: bekijk hier hoe het er bij de verschillende teams aan toegaat!

Brussel

Kortrijk

Leuven

Mechelen

Hasselt

Brugge

Aarlen

Stel je vraag

Heb je nog vragen? Dan kan je terecht bij:

Martin Haegheman
Coordinator van The Fin Competition

© Competition 2024

  • Fincompetition
  • Febelfin Academy
  • Febelfin
  • Fintalent